Инфографика | Студио Уеб Графика

Инфографика

Какво представлява инфографиката ?

Инфографиката е визуално представяне на информация чрез илюстрации, диаграми, снимки, тримерни модели, анимации и др. и се използва за илюстриране на процеси, събития, на различни механизми, и друга бизнес информация. 

какво-представлява-инфографиката
 • Осведоменост на бранд

  Създаване на инфографика, в която са показани вашето лого и марка е могъщо средство за създаване на по-силна осведоменост за марката.

 • Те са лесно разбираеми и запомнящи

  Какъв е смисълът от страхотно съдържание, ако читателите забравят това, което са чели секунди след напускане на страницата? Не само, че визуализациите се обработват 60 000 пъти по-бързо от текста, но 65 % от хората възприемат информацията визуално, което означава, че изображенията са един от най-добрите начини за достигане на информация до читателя.

 • Подобряват SEO класирането.

  Добре проектираната и естетически приятна инфографика спомага за подобряването на SEO ранга. Освен това може да помогне с по-лесното прочитане на уеб сайта Ви от алгоритъма на Google, което също води до по-висок „Page Rank“.

 • Те генерират повече трафик.

  Ако вашата инфографика е красива и завладяваща, естествено ще доведе до повече трафик към вашия уеб сайт. Всяко „кликване“ или „споделяне“ не само ще генерира повече трафик към вашият сайт, но и ще направи вашият бранд още по запомнящ се.

 • Лесно взаимодействие с целевата Ви аудитория.

  Инфографиката е насочена главно към обучението, но също така и към онлайн маркетинга. Тази характеристика ви позволява не само да образовате аудиторията си, но и да изградите връзка с тях. Хората са много по-склонни да се свързват с марка, която има най-добрите си интереси, за разлика от марка с много твърди продажби.

 • Инфографиките са гъвкави

  От техническа гледна точка, едно от най-големите предимства на инфографиката е преносимият дизайн. Когато публикувана инфографика, други хора могат лесно да споделят вашето съдържание, като го вграждат директно в своите уеб страници.

Видове инфографики

Динамична 
инфографика

Тя се използва за визуализиране на социални или икономически показатели, отразявайки динамиката на един процес или развитие.

studio-web-graphica-dinamichna-infograpfika

Статична 
инфографика

Статичната инфографика изобразява диаграми, числови данни визуални 

научни факти и връзката 

между тях.

studio-web-graphica-statichna-infograpfika

Видео 
инфографика

Видео инфографиката, помага визуално да представи сложна информация, която 

да бъде възприета 

по-лесно.

studio-web-graphica-video-infograpfika

Защо инфографиката е толкова популярна ?

Инфографиките са ефективни заради визуалния си елемент. Хората получават информация от петте си сетива (зрение, слух, мирис, вкус, докосване), но получават значително повече информация чрез зрението, отколкото която и да е от другите четири. 50% от човешкият мозък е посветен на визуалните функции и изображенията се преработват по-бързо от текста. Мозъкът преработва снимките наведнъж, но обработва текста по линеен начин, което означава, че отнема много повече време за получаване на информация от текста. Инфографиката поготвя читателя, правейки предмета по-достъпен. Онлайн тенденциите, като например все по-малкото внимание на потребителите на интернет, също допринасят за нарастващата популярност и ефективност на инфографиките.

65%

65% от информацията представена визуално е 

по-атрактивна и се 

помни по-дълго, отколкото вербалната или текстовата информация.

400%

Установено е, че инфографиките използвани за образователни или научни цели 

подобряват обучението и възприятието с 

над 400%

100%

Използвайки завладяващи визуализации, можете да представите сложна информация, която да бъде разбрана от повече 

хора.

40%

Интернет пространството става все по-визуално и все повече дизайнери търсят иновативни начини за предаване на подробна информация за кратък период от време.

Тематика на инфографиката

Съществуват безброй сфери в, които се използва инфографиката, ето и най-популярните:

Медицина
Новини
Финанси
Музика
Пътуване
Спорт
Игри
Пазаруване
Наука
Маркетинг
Бизнес
Технологии

Нашият процес

 • 1.Проучване и концепция

  Ние анализираме конкурентите и ще направим проучване за успешно визуално съдържание, за да определим кои видове визуализации ще работят най-добре за вас.

 • 2.Визуален план

  Втората стъпка в процеса е да създадем първите идеи и концепции за бъдещата инфографика, която да отговаря на зададените спецификации.

 • 3.SEO оптимизация

  Ще се уверим, че страницата вашата инфографика е напълно оптимизирана и с подходящо SEO съдържание, според изискванията на всяка уеб платформа.

 • 4.Създаване

  Уеб дизайнерът вече ще разполага с всички необходими данни, за да започне да работи върху реалния облик на този проект.

 • 5.Обратна връзка

  Кажете ни какво мислите, за да останете доволни ! Ние държим на обратната връзка с клиентите ни.

Свържете се с нас


Нека заедно обсъдим детайлите на вашият проект и да изготвим вашата индивидуална оферта.